Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 155 Бензин или дизел?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Всичко което казваш е много вярно колега . Цената на колата която видяхте си е напълно реална...1000лева са си истинската цена, и понеже знам какво търся при 3тия оглед с тенекеджията разбрахме, че колата е крива отзад...рога е поддал и е страшно...на пръв поглед всичко е точно, но си представям ако някой кара зад мен на прав път, как ще ми вижда главата в профил...затова бягам далеч от тази кола...колкото и да е добра, всичко да и работи, да е силвърстоун, да е 1.8 8v, да е с 2 комплекта джанти и гуми...не си заслужава да я купувам и да набия още 4х1000 за да я вкарам в пътя...Пределно ясно ми е, че 155ца до 2000лева си има забележки и неща за правене поне за още що годе толкова пари- 2000лв. Но всичко с времето си...целта ми не е да взема читава 155ца на цена колкото 156...Самата ми личност е да ръчкам и да ровя постоянно в един автомобил...разбира се не тутал щета ! Година търся 155 която да ми грабне окото и да е що годе запазена, не удряна до безбожие...нагледах се на протекли гарнитури...виещи задници- разкрачени предници, различни врати от ново и старото купе...и всякакви цигании и ла****щини- извинявам се за изразите !!! За съжаление и тази алфа е попаднала на изверг който я е оцапал
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 21:54.

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
      Ето колега , че имаме напредък и един ден ще ми бъдеш благодарен ,ако наистина звъннеш.
      Сега искам да обърна внимание по темата не само на тебе а и на всички други колеги на които им предстои покупка на кола.За момента модераторите на този раздел 155 не са лоши хора и ще си позволя малко ако не да изляза извън темата то да я разширя,като обещавам да не злоупотребявам.
      Сега според мене целта на този па и други форуми е да се споделя информация и когато даден колега по даден проблем се е въртял на някой много чепат х.....й ти като потребител да се възползваш от неговия опит и да не се въртиш и ти на същия.
      Ето аз 10 години продавам коли и искам да споделя моя опит. Покупката на една кола и състоянието на колата и това какво да очакваш от нея зависи главно около 90 процента от цената ,знам че има изключения да купиш нещо евтино а то да е добро или обратното скъпо па да се окаже калпаво ма тези случай са рядко и вече става дума за не доглеждане измама или късмет подчртавам го за да не отваряме после излишни коментари от рода ма Калеко си купи и знеш ли че . Привеждам като пример колегата от темата ма това важи за 90 процента от купувачите в случая колеги става въпрос за реална преценка а не кой колко е богат понеже човешкото око е ненаситно и това поведение се среща масово както при богати така и при по бедни. Само много крайно бедните мислят трезво и не се заблуждават.
      В случая колегата без значение дали има повече или няма е приготвил пари за една добра и гледана Лада ,но иска да си купи с тях Алфа 155, ако беше приготвил пари за 155 то той щеше да гледа и пише в раздела на 156, или ако му се даваше колко за 156 то той и не само той а почти всички щеха да търсят добра и запазена 159ка .
      Ето това е основата на която почиват фразите ,,Тея Алфи са боклуци купих една 155 ца за 1500 лева тя после ми легна на 4000 лева да не чуя повече за алфа,, или бмв или каквато там била марката. Ми да тя си е дошла на реалната за нея цена .
      Алфа 155 читава на малко километри с клима без забележки в цяла европа струва около 1000 или 1200 евро докарване до бг регистрация масълце филтърче ароматизаторче и некое шарнирче те ти Бако 4000 лева моята е на много повече а и колегите от раздела ще потвърдят че и техните коли са на около тая цена ако не и повече. Говориме за коли палиш и газ.
      Ето това е основното правило кучето играе според тоягата и колата е според парите .
      Англичаните казват така...Не съм богат ,за да си позволя да купувам ефтини неща, Та ако някой ти даде 155 за 1000 или 1500 лева недей се ослушвай и проявявай много претенции и недей викай после тоя ме прееба а му целувай ръката щото колегите от форума които знаят какво имат нема ти я дадът и за 4000 лева
      Та това е преценката като си приготвил пари за Ауди Б4 недеи си купува А4 с тях неминуемо ще останеш разочерован.Тоя каде ти я дава не е луд.Или ще кажеш треет му пари дори да е така да я продава щото е мноо на зор то тая кола нема да стигне до тебе чрез мобилето ,ами ще я вземе некои приятел ,роднина ,брат ,и др.
      Ето как виждам аз нещата колеги ако некои ги вижда по различен начин нека да сподели ,ако не друго поне ще се упражняваме в машинопис.
      много точно!!!!!!!!!!
      155 осем хиляди клапана 16 вериги
      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

• Първоначално публикувано от RomeoSpark Покажи съобщение
        Всичко което казваш е много вярно колега . Цената на колата която видяхте си е напълно реална...1000лева са си истинската цена, и понеже знам какво търся при 3тия оглед с тенекеджията разбрахме, че колата е крива отзад...рога е поддал и е страшно...на пръв поглед всичко е точно, но си представям ако някой кара зад мен на прав път, как ще ми вижда главата в профил...затова бягам далеч от тази кола...колкото и да е добра, всичко да и работи, да е силвърстоун, да е 1.8 8v, да е с 2 комплекта джанти и гуми...не си заслужава да я купувам и да набия още 4х1000 за да я вкарам в пътя...Пределно ясно ми е, че 155ца до 2000лева си има забележки и неща за правене поне за още що годе толкова пари- 2000лв. Но всичко с времето си...целта ми не е да взема читава 155ца на цена колкото 156...Самата ми личност е да ръчкам и да ровя постоянно в един автомобил...разбира се не тутал щета ! Година търся 155 която да ми грабне окото и да е що годе запазена, не удряна до безбожие...нагледах се на протекли гарнитури...виещи задници- разкрачени предници, различни врати от ново и старото купе...и всякакви цигании и ла****щини- извинявам се за изразите !!! За съжаление и тази алфа е попаднала на изверг който я е оцапал
        Eто колега ,че почваме да се разбираме ослушаи се за някоя що годе читава количка 1.7 1.8 2.0 силвърстоун или не ,каквато даде бог зелена или синя важното да е гледана добре ,после щом имаш желание и ти се занимава лека полека по моргите а и тук във форума постоянно се продават 155 ци на части и цените са символични ще си намериш салон по твой вкус ,джанти и всичко друго лека полека ще си дойде на мястото. Важното е че имаш желание.155 е строго индивидуална кола и никога няма да я намериш както ти харесва на тебе а трябва ти да създадеш точно твоята според себе си .Както аз моята и другите колеги тяхните. Обърни внимание че тука няма две 155 ци еднакви както са от магазина или дори няма един и същ модел джанти или ако има то те са различни цветове. Та твоята 155 която да те грабне няма да я намериш никога защото още не е създадена ти си този който трябва да я създаде. Оставам на страни варианта за някоя надута Q4-KA която ще грабне от раз и колегите от Мерцедес форума.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
          Важното е че имаш желание.155 е строго индивидуална кола и никога няма да я намериш както ти харесва на тебе а трябва ти да създадеш точно твоята според себе си . Та твоята 155 която да те грабне няма да я намериш никога защото още не е създадена ти си този който трябва да я създаде.
          Това е разковничето, и към това се стремя колега

Comment

• Мдааааааа и аз така преди време търсех 1,8 от новия фейслифт пък един ден случайно срещнах забутана в една автокъща Зловещата тракачка и ......
            Абе да те питам ти като толкова искаше тоя Силвърстон защо не взе тази на Дани като я продаде преди няколко месеца. (Все се съмнявам че я продаде заради завист по моите седалки )
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
              Мдааааааа и аз така преди време търсех 1,8 от новия фейслифт пък един ден случайно срещнах забутана в една автокъща Зловещата тракачка и ......
              Абе да те питам ти като толкова искаше тоя Силвърстон защо не взе тази на Дани като я продаде преди няколко месеца. (Все се съмнявам че я продаде заради завист по моите седалки )

Я кажи, гледам че си с голямата нафта,някой по "основни" белези на този двигател.Купе и окачване си знам къде ги боли,ама тоя мотор ми е мъгляв.А имам мерака и парите да ги направя три моите 155-ци.Ама все лоши неща чувам за тоя мАтор.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от RomeoSpark Покажи съобщение
                Това е разковничето, и към това се стремя колега
                Незнам кое е рзковничето...но ако търсиш още една година.....то към 2013г.....дали ще ги има на пазара незнам)
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                  Я кажи, гледам че си с голямата нафта,някой по "основни" белези на този двигател.Купе и окачване си знам къде ги боли,ама тоя мотор ми е мъгляв.А имам мерака и парите да ги направя три моите 155-ци.Ама все лоши неща чувам за тоя мАтор.
                  Основен белег на мотора е че не понася мърлячи. Иначе е добро добиче (малко шумничко де) с ангренажни колела и има бая мощ за годините си. Обаче иска и да се грижиш за него (не е капризен на масло ама честичко му се сменя въздушния филтър). Най-чувствителен е на прегряване. Трябва да ти е всичко на 6 по охладителната система. ГНП то е на BOSCH. Турбината е японска.
                  По окачването и спирачките нещата са като на Q4. Джанти само 15-ки. Разхода повече от 9,5 на градско трудно ходи а навън 6,5. А да голяма гадост е муфата на климатроника ама мисля че скоро ще и намеря и на нея цаката
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                    Основен белег на мотора е че не понася мърлячи. Иначе е добро добиче (малко шумничко де) с ангренажни колела и има бая мощ за годините си. Обаче иска и да се грижиш за него (не е капризен на масло ама честичко му се сменя въздушния филтър). Най-чувствителен е на прегряване. Трябва да ти е всичко на 6 по охладителната система. ГНП то е на BOSCH. Турбината е японска.
                    По окачването и спирачките нещата са като на Q4. Джанти само 15-ки. Разхода повече от 9,5 на градско трудно ходи а навън 6,5. А да голяма гадост е муфата на климатроника ама мисля че скоро ще и намеря и на нея цаката

Чувал съм разни "страшни" историй за реостатната газ,самоподаване на газ или никаква реакция откъм гнп заради педала.На мен само и единствено това ми е дерта,иначе по двигател,купе и окачване тайни неможе да има от мен една Алфа а и сам си ги лекувам като се разболеят.

Comment

Чувал съм разни "страшни" историй за реостатната газ,самоподаване на газ или никаква реакция откъм гнп заради педала.На мен само и единствено това ми е дерта,иначе по двигател,купе и окачване тайни неможе да има от мен една Алфа а и сам си ги лекувам като се разболеят.
                      А бе с две думи Фиат бе бате.....какво го мислиш..

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение

Как Фиат?!? Аз фиат в моите гаражи никога няма да оставя да се вмъкне!

Comment

А това ли. Ами да има го и този момент но виновника за него се казва любимата ми фирма BOSCH (да им .....). Работата е елементарна. С течение на времето електронния модул управляващ помпата се износва и започва да управлява както си знае. Обаче този проблем го имат всички марки оборудвани с такива помпи (BMW, WV и други "качествени"). И за да е по-весела картинката от BOSCH са направили свързването на тези помпи с влудяващо разнообразие от букси. Само за пример ще ти кажа че на Алфа преди и след фейслифта са различни и аз сега се чудя как да си намеря нужната ми.
                          Иначе при изправна помпа нещата са въпрос на елементарна настройка дето може да си я направиш и на паркинга

---------- Post added at 06:14 ---------- Previous post was at 06:13 ----------

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          E точно тази част няма ама нищо общо с Фиат
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Нали говорите за мотор 2.5тд......?
                            Той не е ли на Фиат......защото съм го виждал същият мотор на Дукато....или се заблуждавам....

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Нали говорите за мотор 2.5тд......?
                              Той не е ли на Фиат......защото съм го виждал същият мотор на Дукато....или се заблуждавам....
                              2,5 дизела е на VM motori, 1,9 e FIAT
                              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                                2,5 дизела е на VM motori, 1,9 e FIAT
                                аха....

Comment

Working...
                                X